Portfolio

Vergeet de gekte

Vergeet de gekte is de nieuwe bundel van De Dichtclub Groningen. Ieder jaar maken we een compilatie van de nieuwe gedichten die iedere dichter voor een Dichtclub-optreden maakt. Iedere eerste woensdag van de maand zijn de dichters te horen in De Kroeg van Klaas.

Dwalen door Groningen

Dichtbundel
Vormgeving door Michiel Teeuw

In beperkte oplage te koop: Dwalen door Groningen.
Met werk van: Renée Luth, Jan Wagenaar, E. Rudo Walker, Akim A. J. WillemsCharles GoudsmitLilian ZielstraAnna BorodikhinaSylvia DragtstraMauricio PlatRichard NobbeBarbara van BrugDoreen HendrikxJu KuRik SprenkelsKarina AppeldornMischa van HuijsteeSacha LandkroonFien KremerStokely Dichtman en Foleor van Steenbergen

Er is een aantal exemplaren beschikbaar via de webshop van Poëziebus. Fysiek verkoop in Groningen volgt.


Dan de liefde maar … de nieuwe bundel van de dichtclub is uit

Dichtclubbundel 2018
Dichtclubbundel 2018

De nieuwe bundel van de Dichtclub is uit! De presentatie was natuurlijk in de Kroeg van Klaas.

Elke eerste woensdag van de maand presenteren deze Groninger dichters naast eerder geschreven eigen werk elk minimaal één nieuw gedicht van eigen hand. Jaarlijks verschijnt er een bloemlezing met werk van de leden die tijdens de Poëzieweek gepresenteerd wordt. De Dichtclub begint om 20.30 uur en de toegang is gratis.


Bloemlezing

Bundel Lilian Zielstra

Een poëtische tour  langs verzorgingstehuizen en ouderenverenigingen in Groningen leverde een bundel op.

Een kleine club dichters en een muzikant ging op bezoek bij een groep ouderen en schreef vervolgens een gedicht of lied over datgene wat ze net hebben gehoord van de ouderen.


Dichtbundel Dichtclub

Welkom bij de club!

De nieuwe bundel van de Dichtclub Welkom bij de club is uit! De presentatie van de bundel was op donderdag 25 januari in de Kroeg van Klaas.


Noorderzon 2017

ruimtepoëzie
Raketpoëzie

De dichter stelde vragen, de kinderen maakten hun eigen ruimtereis op KidsLiteraturia Noorderzon. Samen met twee dichtende astronauten ging je op avontuur naar verre sterren en planeten en ontmoette je misschien wel leuke ruimtewezentjes. Al je belevenissen schreven we op en daarna maakten we er mooi drukwerk bij, zodat je jouw ruimte-avontuur aan iedereen kon laten lezen en zien.

Optreden Hongerige Wolf


hogerige wolf
Uitzicht op de dichtersdijk in Hongerige Wolf


Bandjes, kunst, literatuur, theater, lekker eten: het was allemaal te vinden op Festival Hongerige Wolf. In 2017 was het Groningse dorp Hongerige Wolf voor de achtste keer, drie dagen lang het toneel van een bijzonder festival. Concerten worden gegeven op een schapenveld, theatervoorstellingen in schuren en gedanst wordt er in de polder buiten het dorp. Het hele dorp deed mee. Ik las er gedichten voor op de Dichtersdijk. Met klassiek Gronings uitzicht.


Samenwerkingen rondom Verhildersum

Ontwikkelde verhaal en karakters ‘het mysterie Verhildersum”

Verhaal Het mysterie Verhildersum’ geschreven voor digitale rondleiding voor de Groninger borg en museum Verhildersum in Leens. Doelgroep kinderen. Samenwerking met gamebedrijf Jolly Jellyfish.


Gedicht ‘Over de voortreffelijkheid van de mens’. Het gedicht is geschreven na research over de borg Verhildersum in Leens. Kunstenaars duo One Day Artist heeft het gedicht als basis gebruikt voor een installatie die daar getoond werd.